spacer
spacer search

Ловеч Прес
Новините от Ловеч и региона * Много за всичко, всичко за важното

Search
spacer
Последни новини
header
СЪДЪРЖАНИЕ
Начало
Актуално
Общество
Мнения
Разследване
Измерения
Спорт
Литекс
Връзки
Редакция
Търсене
Парламентарни избори 2017
Кратки новини
Арендатор взема за 30 години градини в Добродан
9 имота в местността Корубашината от землището на троянското село Добродан ще бъдат арендувани за срок от 30 години, реши местният общински съвет. Арендаторът Дилян Иванов ще плаща годишна арендна вноска от 526 лв. за общо 16,600 дка. Имотите са станали собственост на община Троян в началото на 2013 г. със заповед на началника на Областната дирекция "Земеделие" по чл.19 от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. Тъй като Дилян Иванов е единственият кандидат да стопанисва и развива тези имоти, по предложение на администрацията той получи това право без публичен търг - както е според законовите предписания, щом се отнася до овощни градини.

Начало arrow Измерения arrow Обединен Ловеч събра 30 хиляди за Гого

Обединен Ловеч събра 30 хиляди за Гого Print E-mail
Концертът за Гого като единение
Месец преди Коледа стотици ловчалии се обединиха зад една кауза - да помогнат на Григор Иванов отново да ходи. И събраха колосалната за града сума от 30 хиляди лева. Денят бе четвъртък, 5 ноември, часът малко преди 19, а мястото - Драматичен театър. Въпреки ниските температури стотици жители на люляковия град прииждаха и покорно се нареждаха пред вратите, а на лицата им се четеше едно - надежда. Салонът на театъра се пръскаше по шевовете, правостоящите бяха изпълнили всеки свободен сантиметър, а отвън да влязат чакаха сигурно още толкова хора.
Благотворителният концерт на езиковци в помощ на Гого събра на една сцена големи имена в българската музикална индустрия като Орлин Павлов и Ангел Ковачев. На сцената излезе и финалистът в много състезания Радко Петков. Талантът и огромното си желание показаха и традиционните участници във феста на Езиковата като Борислав Панков, Преслав Ралчовски, Цветилена Гълъбова, целият клас на Григор - 12 "б", както и младежите от фолклорна формация "Елит".
Репертоарът на младите таланти бе пъстър. От незабравими български произведения до вечни рок парчета. И точно когато водещите сякаш предвещаваха края на концерта, сякаш от нищото се появи Ангел Ковачев и взриви стотиците ловчалии. Да му акомпанира заедно с него бе дошъл новият партньор на звездата GOP. В своето обръщение към публиката Ковачев заяви: "За мен е голяма чест да бъда тук, сред вас и да пея за този невероятен човек и истински боец - Григо."Песента, олицетворяваща приятелството, "Заедно" изправи целия театър на крака, когато именитият български певец Орлин Павлов, заедно с три вокалистки от Езиковата не просто изпяха произведението, те го преживяха, гледайки непрекъснато към Григор. "Да направиш нещо малко, но за друг. Именно в това се крие най-голямата доброта. Това, което виждам тук тази вечер е невероятно, изумен съм", подчерта Орлин Павлов. Сълзите в очите на Григор не стихваха, той самият не вярваше, че това е истина. Въпреки, че всичките му приятели бяха там, въпреки че почти цялото училище бе дошло на неговия концерт, все пак имаше и такива, които за жалост не бяха успели. Своето послание към младежа-боец всеки бе оставил в едноминутно клипче, събрано надлежно от организаторите в късометражен филм.
Прегърнати, с бели тениски, с надпис "Обичаме те, Гого!" всичките участници и организатори на това значимо и грандиозно за мащабите на Ловеч събитие посрещнаха Гого на сцената, където под хилядите ръкопляскащи ръце на публиката той не бе само герой, той се превърна в пример, в еталон. В вечерта на концерта се събраха над 4000 лева, които ще бъдат внесени по сметката на Григор. Целият бизнес на града се включи с дарения, всички заможни хора дадоха своя принос младото момче да проходи отново. Онази вечер се събраха не само пари, онази вечер Ловеч показа, че може да бъде добър.
---каре---
Всеки желаещ може да направи дарение по сметката на Григор Иванов, която е:
Титуляр: Григор Станиславов Иванов
Банка: Societe Generale Експресбанк
IBAN: BG67 TTBB 9400 5527 2302 88
BIC: TT BBBG22
---
Напред >
spacer
Click for Lovetch, Bulgaria Forecast
Who's Online
Има 12 гости онлайн
ФотоОко
pam_kirkov.jpg

 
spacer