spacer
spacer search

Ловеч Прес
Новините от Ловеч и региона * Много за всичко, всичко за важното

Search
spacer
Последни новини
header
СЪДЪРЖАНИЕ
Начало
Актуално
Общество
Мнения
Разследване
Измерения
Спорт
Литекс
Връзки
Редакция
Търсене
Парламентарни избори 2017
maiki_droga.jpg
Кратки новини
Арендатор взема за 30 години градини в Добродан
9 имота в местността Корубашината от землището на троянското село Добродан ще бъдат арендувани за срок от 30 години, реши местният общински съвет. Арендаторът Дилян Иванов ще плаща годишна арендна вноска от 526 лв. за общо 16,600 дка. Имотите са станали собственост на община Троян в началото на 2013 г. със заповед на началника на Областната дирекция "Земеделие" по чл.19 от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. Тъй като Дилян Иванов е единственият кандидат да стопанисва и развива тези имоти, по предложение на администрацията той получи това право без публичен търг - както е според законовите предписания, щом се отнася до овощни градини.

Начало arrow Спорт

Спорт


Люпко: Искам титла! Print E-mail
Чувствам Ловеч като свой дом, заяви Люпко Петрович при представянето си. Той получи оранжева фланелка с името си и N1 на гърба * В моята кариера има само Рад, Звезда и Литекс, категоричен е сръбският спец

Люпко Петрович е новият старши-треньор на Литекс. Той пое официално оранжевите, заменяйки на поста Красимир Балъков. Сръбската легенда бе представен пред медиите и футболистите и веднага се захвана за работа. Ловчалии проведоха тренировка в неделя сутринта, след което заминаха на тридневен лагер в Трявна.Там тимът ще се подготвя до сряда, а за вечерта на 15 юли в града на люляците е насрочена контрола срещу Спартак Плевен от 20:00 ч. „Чувствам Ловеч като свой дом. Не ми трябваше второ обаждане от господин Ганчев за да приема поканата му. Бях на почивка в Черна Гора, но запалих колата и пътувах 14 часа. Пристигнах в полунощ, а той ме чакаше и се разбрахме за няколко минути. Какво значение има договорът? Познаваме се и мъжката дума е най-важна. Аз поемам Литекс за трети път, колкото и Цървена звезда. За мен това е клуб, който има всички условия, за да може един треньор да покаже на какво е способен. Не е нужно да ми се поставят конкретни цели. В този отбор целта е ясна – да се борим за титлата. Това е и моята лична амбиция и заедно всички ще се опитаме да сглобим боеспособен тим, да играем добър футбол и да радваме хората“, заяви Люпко Петрович при представянето си. Той получи оранжева фланелка с името си и N1 на гърба. "Щастлив съм, че за трети път ставам треньор на Литекс. В моята кариера има три клуба - Рад, Цървена звезда и Литекс”, категоричен е сръбският спец, не казвайки и дума за други клубове, които е водил.
Повече...
Първо в Ловеч Прес: Люпко Петрович е новият стар треньор на Литекс Print E-mail
Люпко беседва със Стойчо Стоилов и Величко Дихонов (в гръб) Легендата Люпко Петрович бе забелязан в Ловеч и името му веднага бе наредено като вариант за наследник на Красимир Балъков начело на Литекс. Оставката на Балъков бе приета от ръководството на клуба по-рано днес. Петрович и Драголюб Симонович бяха в Ловеч в компанията на хора от ръководството. Със сръбския спец разговаряха мениджърът Стойчо Стоилов и финансовият директор Величко Дихонов. Срещата бе в хотел Президиум. Люпко Петрович вече беше начело на Литекс, а под негово ръководство „оранжевите“ постигнаха най-големия си успех в турнира за купата на УЕФА през сезон 2005/2006. Има и завоювана Купа на България. Очаква се официалното представяне на Люпко Петрович за нов треньор на Литекс да бъде утре – в неделя, 12 юли.
Повече...
spacer
Click for Lovetch, Bulgaria Forecast
Who's Online
Има 18 гости онлайн

 
spacer