spacer
spacer search

Ловеч Прес
Новините от Ловеч и региона * Много за всичко, всичко за важното

Search
spacer
Последни новини
header
СЪДЪРЖАНИЕ
Начало
Актуално
Общество
Мнения
Разследване
Измерения
Спорт
Литекс
Връзки
Редакция
Търсене
Парламентарни избори 2017
Кратки новини
Преди дни "Ботев" (Луковит) е преименуван на "Литекс"
Футболен клуб "Ботев" (Луковит) е преименуван на "Литекс", съобщи кметът на Луковит Иван Грънчаров. По думите му това е станало по време на състоялото се на 15 август общо събрание на третодивизионния тим. Избран е и нов Управителен съвет. Седалището на клуба е преместено в Ловеч. По този начин отборът ще продължи да се състезава в Северозападната "В" група, но вече под името "Литекс", а домакинските си мачове ще играе на стадиона в Ловеч. Новият "Литекс" стана факт, след като от Ловеч все пак са дарили на Луковит необходимата сума за създаване на нов клуб там. Грънчаров допълни, че новият отбор в Луковит отново ще носи името "Ботев" и ще играе през новия сезон в "А" областна футболна група - Ловеч .

Начало arrow Измерения

Измерения


Обединен Ловеч събра 30 хиляди за Гого Print E-mail
Концертът за Гого като единение
Месец преди Коледа стотици ловчалии се обединиха зад една кауза - да помогнат на Григор Иванов отново да ходи. И събраха колосалната за града сума от 30 хиляди лева. Денят бе четвъртък, 5 ноември, часът малко преди 19, а мястото - Драматичен театър. Въпреки ниските температури стотици жители на люляковия град прииждаха и покорно се нареждаха пред вратите, а на лицата им се четеше едно - надежда. Салонът на театъра се пръскаше по шевовете, правостоящите бяха изпълнили всеки свободен сантиметър, а отвън да влязат чакаха сигурно още толкова хора.
Благотворителният концерт на езиковци в помощ на Гого събра на една сцена големи имена в българската музикална индустрия като Орлин Павлов и Ангел Ковачев. На сцената излезе и финалистът в много състезания Радко Петков. Талантът и огромното си желание показаха и традиционните участници във феста на Езиковата като Борислав Панков, Преслав Ралчовски, Цветилена Гълъбова, целият клас на Григор - 12 "б", както и младежите от фолклорна формация "Елит".
Репертоарът на младите таланти бе пъстър. От незабравими български произведения до вечни рок парчета. И точно когато водещите сякаш предвещаваха края на концерта, сякаш от нищото се появи Ангел Ковачев и взриви стотиците ловчалии. Да му акомпанира заедно с него бе дошъл новият партньор на звездата GOP. В своето обръщение към публиката Ковачев заяви: "За мен е голяма чест да бъда тук, сред вас и да пея за този невероятен човек и истински боец - Григо."
Повече...
За Нено танцът бе дисциплина,увереност и аналитичност Print E-mail
В магията на танца
"Невъзможното го правя сега, другото може да почака." Силни думи, наистина. За някого - девиз, за други просто израз, а за трети - изображението на една необикновена личност. Преди броени дни стотици бавно извървяха последния път на Нено Щрегарски. Уви, без танц. Тридесет и четири месеца битка със зловещата болест. Както казваше той: "Голямата борба беше със себе си - да преодолея страха, с останалото мога да се справя." Макар загубил войната с рака, Нено остава след себе си дълбока диря, показваща правилната посока на хората, които наричаше "Моето семейство". Освен добър баща за сина си и любящ съпруг за своята половинка, той имаше особен статут в живота на хора около себе си. "Приятелят, партньорът, човекът." Тези три думи описват личността на Щрегарски в живота на Нели Читинова, Маргарита Дончева и Ичо Добревски. "Каквото и да каже човек за него ден след смъртта му, сигурно ще бъде малко". Така Ичо започва емоционалния си разказ за приятелството си с "Майора"(Нено е бивш военен б.а). А то не е от скоро. Двамата се запознават преди 15 години във фолклорната формация "Елит", чийто създател е именно Щрегарски. Започнали едва 15 самодейци, сега формацията наброява над 300 танцьора. Обединени от един човек, от неговата
* способност да сплотява,
от неговата дисциплинираност и аналитичност. Обединени и в успехите, до които водят тези му качества, но и обединени в борбата му с болестта.
Повече...
spacer
Click for Lovetch, Bulgaria Forecast
Who's Online
Има 8 гости онлайн
ФотоОко
varosh.jpg

 
spacer