spacer
spacer search

Ловеч Прес
Новините от Ловеч и региона * Много за всичко, всичко за важното

Search
spacer
Последни новини
header
СЪДЪРЖАНИЕ
Начало
Актуално
Общество
Мнения
Разследване
Измерения
Спорт
Литекс
Връзки
Редакция
Търсене
Парламентарни избори 2017
maiki_droga.jpg
Кратки новини
Преди дни "Ботев" (Луковит) е преименуван на "Литекс"
Футболен клуб "Ботев" (Луковит) е преименуван на "Литекс", съобщи кметът на Луковит Иван Грънчаров. По думите му това е станало по време на състоялото се на 15 август общо събрание на третодивизионния тим. Избран е и нов Управителен съвет. Седалището на клуба е преместено в Ловеч. По този начин отборът ще продължи да се състезава в Северозападната "В" група, но вече под името "Литекс", а домакинските си мачове ще играе на стадиона в Ловеч. Новият "Литекс" стана факт, след като от Ловеч все пак са дарили на Луковит необходимата сума за създаване на нов клуб там. Грънчаров допълни, че новият отбор в Луковит отново ще носи името "Ботев" и ще играе през новия сезон в "А" областна футболна група - Ловеч .

Начало arrow Актуално

Актуално


Фирми, оплетени като свински черва, поискаха кетъринга в детските градини Print E-mail
Конкуренция: Съпругата на едноличния търговец е и шеф на клона на "Мастър Пик"
*Конкуренция: Съпругата на едноличния търговец е и шеф на клона на "Мастър Пик"
Пет фирми са мераклии да вземат доставката на храна в готов вид за ловешките детски градини, се разбра в петък - два дни преди първия тур на президентските избори. Оферти за участие в откритата процедура подадоха ЕТ "Троян онлайн комерс - Дарин Георгиев", регистрираните в София "Мастър Пик" ЕООД, "ВНП Фасилити" ЕООД и "Тийм Фууд" ЕООД, както и плевенското "Тони-П" ЕООД. На пръв поглед - нищо странно, би казал човек. Когато общината даваше по 1,81 лева без ДДС за храноден при първата за годината обществена поръчка, се яви само "Мастър Пик" и предложи 2,96. Надутата цена от 2,95-2,96 лева при втората поръчка е предизвикала по-голям интерес, биха казали наивните.
Защото това е само на първо четене. Тук трябва да припомним за наивните, че частните фирми идват в Ловеч не толкова като самаряни да хранят децата, колкото да печелят. И то да печелят добре. А защо това се разрешава от общината - и досега няма смислен отговор...
Един бегъл поглед в интернет показва и нещо друго. Две от фирмите едва ли са сериозни играчи за храненето на ловешките малчугани. Софийската "Тийм Фууд" е създадена през юли миналата година и досега няма данни да е участвала в подобни сделки. Дружеството е собственост на Маргаритка Иванова Ганчева и има капитал от 20 лева. Най-вероятно участва в масовката като патерица на някои от големите играчи. Няма данни да има регистрирана собствена кухня-майка.
Плевенското ЕООД "Тони-П" също едва ли участва сериозно в битката за кетъринга. Ако и то няма поддържаща роля... Търговският регистър показва, че дружеството има сериозни проблеми със запори върху дяловете си. Единият е от Националната агенция за приходите, данни за дължимата сума няма. За сметка на това вторият запор е твърде сериозен - от банка Уникредит за близо 650 бона главница и 170 000 лева лихви. Съдия изпълнител описва имоти на плевенската фирма.
Тримата останали участници обаче ще дирижират резултата от поръчката за ловешкия кетъринг. Големите играчи са "Мастър Пик" и "ВНП Фасилити". За "Мастър Пик" вече е писано, но да споменем, че тя е регистрирана в софийски парк-хотел "Москва", изпълнява сериозни обществени поръчки за хранене, предимно в здравни (вкл. и ловешката болница) и социални заведения. Собственик на ЕООД-то е Колю Петков Колев, който е от Троянския край и имащ бизнес отношения в Ловеч.
Повече...
Влакчето на кетъринга Print E-mail
* Част II (втора, римско, не е ай ай): Как един милион лева ще отидат в частна фирма покрай външното хранене
Как един милион лева ще отидат в частна фирма покрай външното хранене (снимка интернет)
В предишния брой проследихме историята около на маневрите на управата на община Ловеч около обявяването на обществените поръчки "Приготвяне и доставяне на храна в готов вид" за детските градини. Един от слаломите на влакчето на кетъринга обаче е показателен.
На 2 септември 2016 година зам.-кметът Венцислав Христов, подкрепен от амбициозните директорки на градини прави изненадващ брифинг с журналисти. Според съобщението на пресцентъра на общината, на което трябва да вярваме безусловно, той обявява следното: "Проведени са срещи в детските градини, за да се вземе мнението на родителите. Различните становища са отразени в протоколи. Родителите от осем детски заведения са стигнали единодушно до решението за използване на външна кухня, само в ДГ "Зора" след проведените дискусии не са се съгласили на промяна. Затова там ще се запази старият начин на хранене."
Запомнихте го това: Родителите от осем детски заведения са стигнали единодушно до решението за използване на външна кухня. Обаче директорката на ЦДГ "Радост" Ценка Василева пише до общината, че на 22 юни е проведена обща родителска среща, "на която родителите след обсъждане и разясняване на мотивите бяха уведомени, че детската градина ще участва в обществената поръчка за храненето през 2017 г." Това е. Родителите не са единодушно решили, а са били само уведомени.
При Стоянка Недялкова от ЦДГ "Мария Сиркова" положението е същото. Писмото до общината е под индиго. Отново на 22 юни е проведена обща родителска среща, "на която след подробно разясняване и обсъждане на мотивите, родителите бяха уведомени, че детската градина ще участва в обществената поръчка на община Ловеч за външно хранене на децата". То не се вижда от писмата колко са били родителите, камо ли дали са имали възможност да решават. Били са просто уведомени. В ЦДГ "Снежанка" родителите допускат външно хранене, само ако храната е приготвена от специализирана кухня майка за детските градини и детскиге ясли, която да е на територията на град Ловеч. Те имат предвид специализирано общинско звено, а не частна фирма.
Повече...
spacer
Click for Lovetch, Bulgaria Forecast
Who's Online
Има 8 гости онлайн
ФотоОко
chuchur11.jpg

 
spacer