spacer
spacer search

Ловеч Прес
Новините от Ловеч и региона * Много за всичко, всичко за важното

Search
spacer
Последни новини
header
СЪДЪРЖАНИЕ
Начало
Актуално
Общество
Мнения
Разследване
Измерения
Спорт
Литекс
Връзки
Редакция
Търсене
Парламентарни избори 2017

Начало
Here are the Archived entries for 08 2016


Трима дупчени с нож в нощен клуб, виновникът не е задържан Print E-mail
Седем прободни рани получи мъж от Ловеч при скандал в дискотека преди дни. Пострадал е и синът му и техен познат, които опитвали да спрат нападателя. Според информацията в полицейската сводка, четири лица са предизвикали сбиване в нощен клуб "Версай", в резултата на което са им причинени порезни рани. Затова е образувано досъдебно производство за хулиганство. Най-потърпевшият от инцидента, Елхан Салиев, твърди друго. Той разказа, че тръгнал към пангара да си вземе напитка, когато без всякакъв повод бил нападнат от бившия борец Ивайло. "Първо помислих, че държи бокс. После усетих болка под лявата мишница. Започна да му дупчи и другаде по тялото и тогава разбрах, че има нож", разкри Елхан. Той е категоричен, че сбиване не е имало, но нападателят бил или пиян, или дрогиран - непрекъснато сипел обиди, псувни и закани. На помощ се притекли синът на Елхан Ерол и техния познат Марин Маринов. Докато опитвали да озаптят вилнеещия с ножа, те също били наранени - Ерол по-леко, Маринов по-тежко, сухожилията на двете му ръце са прерязани. Ивайло порязал само малкия пръст на дясната си ръка, с която въртял ножа.
Повече...
Според статистиката: В Ловешко брутната заплата нараснала, наетите лица - намалели Print E-mail
През второто тримесечие на 2016 г. средната брутна месечна работна заплата в Ловешка област се увеличава спрямо първото тримесечие на 2016 г. с 2.8% като достига 736 лева. Това сочат предварителните данни на Националния статистически институт (НСИ), оповестени преди дни. В сравнение с второто тримесечие на 2015 г. средната брутна месечна работна заплата за областта нараства с 11.7%. В Ловешко средната брутна месечна работна заплата за април 2016 г. е 731 лв., за май - 736 лв., а за юни - 741 лева. През второто тримесечие на 2016 г. с най-високо средно месечно трудово възнаграждение са наетите лица в "Създаване на информация и творчески продукти; далекосъобщения" - 1284 лева, а най-ниско платени - в "Административни и спомагателни дейности"- 481 лева. По предварителните данни на НСИ наетите лица по трудово и служебно правоотношение в област Ловеч към края на юни 2016 г. намаляват с 29 спрямо края на март 2016 г. В структурата на наетите лица по икономически дейности най-голям е относителният дял на наетите по трудово и служебно правоотношение в дейностите "Преработваща промишленост" и "Търговия, ремонт на автомобилии мотоциклети - съответно 41.5 и 13.3%.
Повече...
Кметът Маринова предлага 720 лева данък за едно такси Print E-mail
Преди 14 години при по-многобройно население в Ловеч такситата са заплащали 135 лева патентен данък
Кметът Корнелия Маринова предлага в Ловеч да е засега най-високият данък за таксиметров превоз на пътници - 720 лева. В големия Плевен той вече е определен на 450 лева, а в сравнимия по население Разград - едва 350. В курортния Троян данъкът е 500 лева, а в Трявна - 300. Както е известно законът задължава общините да определят този размер в границите от 300 до 1000 лева. Единствените мотиви на кметицата за 720 лева са приходите в хазната. Тя пресмята, че при 300 лева на 150 таксита в Ловеч ще постъпят едва 45 бона. А при 720 лева ще се вземат от жълтите коли 108 хиляди лева. Това е още един удар върху дребния бизнес в града, коментират таксиметърджии. Със своето предложение Маринова бие дори Стара Загора, където има 560 таксита и предлагат данъка да е 700 лева. В Габрово предложението е за 500 лева, във Велико Търново - 550, в Добрич - 590, а в Благоевград - 600 лева. В същото време минималните и максималните цени за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег по съответната тарифа, валидни досега за територията на община Ловеч, се запазват и тази година. Това става ясно от предложение на кмета до общинския съвет, което ще бъде гледано на сесията в четвъртък. Цените по дневната тарифа (6-22 ч.) са максимална 0,90 лв за един километър и минимална 0,69 лв и по нощната тарифа (22-6 ч.) 1,10 лв максимална и 0,79 лв минимална.
Повече...
Ловчалийката Ирена Иванова с приза в Локарно Print E-mail
Ирена Иванова в кадър от филма Пълнометражният филмов дебют "Безбог" на режисьорката Ралица Петрова взе голямата награда "Златен леопард" на престижния филмов фестивал в Локарно, Швейцария, а актрисата във филма - ловчалийката Ирена Иванова завоюва приза за главна женска роля. "Безбог" разказва за медицинска сестра, която продава личните карти на свои пациенти с деменция на черния пазар. Филмът е копродукция между България, Дания и Франция. Общо 17 филма участваха в надпреварата за "Златен леопард". Освен че е родена в Ловеч, Ирена Иванова - Рене Карабаш (1989) е възпитаничка на Езиковата гимназия. Завършва приложна лингвистика във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий", след което известно време живее и учи в Анже (Франция). Тя е поет, писател, преводач и млад театрален режисьор.
Повече...
spacer
Click for Lovetch, Bulgaria Forecast
Who's Online
Има 22 гости онлайн

 
spacer