spacer
spacer search

Ловеч Прес
Новините от Ловеч и региона * Много за всичко, всичко за важното

Search
spacer
Последни новини
header
СЪДЪРЖАНИЕ
Начало
Актуално
Общество
Мнения
Разследване
Измерения
Спорт
Литекс
Връзки
Редакция
Търсене
Парламентарни избори 2017

Начало
Here are the Archived entries for 02 2016


Левски и нашето съвремие Print E-mail
Васил Левски В навечерието сме на годишнината от обесването на Васил Левски. Отново името му ще се появи като немощна светлинка сред буреносните облаци от тъмота, немотия, беззаконие и унижено човешко достойнство. Отново ще се нагледаме и наслушаме на "фалшиви патриоти", костюмирани "белоръкавичени" (по 3. Стоянов), които с байганьовска гьонсуращина ще редят "мъдри" слова в стил "не ме гледай какво правя, а ме слушай какво говоря".
Държавата е в криза, политическата върхушка вилнее и изсмуква и последните капки кръв от снагата на многострадалното Отечество. Пред погледа ни и с нашето мълчаливо съгласие. За срам и ужас пред предците ни и бъдещите поколения. Какво общо имат тези "народни грабители" с този, който имаше на гърба си един ямурлук и едни кожени цървули на краката си, който постави над страстите и малките човешки слабости веруюто си, изречено с почти божествена скромност, че "Ако спечеля, печели цял народ, ако загубя, губя само себе си".
Каква смелост трябва да имаш, та в моменти на молитвено богородично смирение да застанеш до Левски и с парадно вълнение да поучаваш на патриотизъм и родолюбие, когато със сизифовски усилия реализираш предначертанието си, че "Ако спечеля, печеля за себе си, ако загубя, губи цял народ".
Превърнахме Левски в индулгенция, в икона за пречистване на гузни съвести. Ако отидете в затвора, поне половината от контингента там ще поставят за свое знаме Левски. Левски е знаме и за най-малките, и за най-възрастните, за почтения и честен човек и за престъпника и мафиота. Какво по-голямо унижение и незачитане на националния герой!
Повече...
Отворено писмо до Христо Мутафчиев: Реформата ни превърна в "мечкарник" Print E-mail
Слава Георгиева *Съюзът на артистите стана Съюз на "мечките", пише актрисата Слава Георгиева от Драматичен театър - Ловеч
До председателя на САБ Христо Мутафчиев и Валентин Танев,
председател на Гилдията на актьорите
Христо, обръщам се към теб, защото се познаваме... Ти беше "мечка" в нашия театър и заедно сме изиграли над 40 представления. А Вальо е сегашната ни "мечка".
Ти, Христо, най-добре знаеш как се репетира и играе в Ловеч и какви представления се правеха... Представления, които благодарение на така защитаваната от теб реформа вече не са възможни. Знаеш всеотдайността на артистите и техническите ни служби. Знаеш, че само смъртен акт е извинение за отсъствие от работа на всеки един от театъра. Самият ти казваше, че сме по-добри от теб, защото нямаше достатъчно време да репетираш - зает със снимки и участия в цяла България. Помниш "На хубавия син Дунав", нали? Знаеш и че в нашия театър работехме почти всеки сезон с Грети, Бина, Добчев, Поляков, Юлия Огнянова, Йосиф Сърчаджиев. Питай ги как се работи с нас! Питай ги! Защото те идваха не заради баснословни хонорари, а за символични суми единствено заради трупата на Ловешкия театър. Самоотвержената ни работа и талантът ни са били цената на техните гастроли, а наградата - отличията от фестивали. Вальо не знае и няма да разбере, защото заедно с две други "мечки" ни отне правото да работим. Отнеха ни парите поне за поне три стойностни представления. С парите, дадени му за постановката на комедията "Търся си нов мъж", ние можехме да направим минимум три представления, при това с добри режисьори. Вашата "реформа", Христо, ни отне тази възможност. Превърна ни в "мечкарник", както и повечето театри в провинцията.
Повече...
Комисар Шишийски е новият шеф на "Охранителна полиция" Print E-mail
Със заповед на министъра на вътрешните работи старши инспектор Светослав Шишийски е назначен за началник-отдел "Охранителна полиция" при Областната дирекция на МВР - Ловеч, с присвоено звание комисар. Комисар Шишийски е роден на 25 септември 1971 г. Работи в системата на МВР от 1998 г., като почти цялата му кариера е в сектор "Пътна Полиция" при ОД на МВР - Ловеч. Той заменя пенсионирания наскоро Светослав Славчев.
Теодор Арсов смени Ертан Хасан на лидерския пост в ДПС Print E-mail
Теодор Арсов Теодор Арсов е новият общински председател на ДПС в Ловеч, научи ЛП. Избран е на проведената в събота общинска отчетно-изборна конференция с абсолютно мнозинство. Досегашният председател Ертан Хасан не се е кандидатирал отново. Новината бе потвърдена от областния лидер - де-путата Джейхан Ибрямов. Теодор Арсов в момента е областен председател на младежката организация на ДПС, на конференцията й в края на февруари се очаква той да се оттегли от поста. Работи в Разплащателната агенция в Ловеч, общински съветник е. Областната конференция на ДПС на 13 март също ще трябва да избере нов лидер. Засега с две номинации от структури на партията в Троян е сегашният областен председател Джейхан Ибрямов.
Повече...
spacer
Click for Lovetch, Bulgaria Forecast
Who's Online
Има 21 гости онлайн

 
spacer