spacer
spacer search

Ловеч Прес
Новините от Ловеч и региона * Много за всичко, всичко за важното

Search
spacer
Последни новини
header
СЪДЪРЖАНИЕ
Начало
Актуално
Общество
Мнения
Разследване
Измерения
Спорт
Литекс
Връзки
Редакция
Търсене
Парламентарни избори 2017

Начало
Here are the Archived entries for 11 2015


Коледна работилница прави библиотеката Print E-mail
Центърът за работа с доброволци при Регионална библиотека "Проф. Беню Цонев" в Ловеч организира коледна работилница, съобщиха от там. Тя ще работи всеки вторник и петък от 13 до 17 ч. в периода от 16 ноември до 18 декември в детския отдел и информационния център на културната институция. В нея желаещите да се включат ще могат да направят хубава коледна украса, ръчно изработени картички и неповторими сурвачки. А докато майсторите се трудят, доброволците на библиотеката ще разкажат интересни истории от най-новата биография на Дядо Коледа.
Банко Банков и с награда "Николай Хайтов-2015" Print E-mail
Писателят Банко Банков, който тази година спечели новоучредената национална награда на името на писателя Димитър Димов в Ловеч, стана носител на ново отличие. След конкурс на столична община, район "Изгрев", и Народно читалище "Николай Хайтов-1936" той получи литературната награда "Николай Хайтов - 2015 г." Проф. Банко Банков бе отличен с наградата на общината - грамота и статуетка - за романа си "Зряла възраст". Книгата бе представена и в родния град на писателя, Ловеч, през май, тази година, в Клуба на дейците на културата.
Над 50 полицаи на законен протест в Ловеч Print E-mail
Протестиращите полицаи преминават на кръстовище в Ловеч
Над 50 служители на сектор "Сигурност" излязоха за пръв път на протест в Ловеч. В обедната почивка в петък те се събраха пред Областната дирекция на МВР, преминаха през пешеходната зона до катедралния храм "Св. св. Кирил и Методий", след което се отправиха към районното управление. Действията им са законосъобразни, подали са уведомление до общината, че ще протестират всеки ден до 12 ноември включително, от 12 до 13 ч. и от 17.30 до 18.30 ч. по един и същ маршрут, съобщи председателят на Националния синдикат на служителите в МВР Иван Павлов. По думите му в протестните действия са поканени да се включат всички граждани, служители и техните семейства. "Това е битка за демократични ценности, а не битка на един полицай за неговите 20 заплати. Искаме да отпаднат предвидените параграфи във внесения Закон за държавния бюджет, които засягат социалните придобивки на служителите в системата за сигурност. До момента има само голи обещания на няколко политици. Тук решението е в ръцете само на народните представители", каза още Павлов.
Повече...
МВР-шефът: 11 напускат, търсим кадри с конкурс Print E-mail
Старши комисар Иван Пепелджийски В последните две седмици 11 полицаи от Ловешка област са подали рапорти за пенсиониране, съобщи на първата си пресконференция като директор на Областната дирекция на МВР - Ловеч, старши комисар Иван Пепелджийски. За длъжностите веднага ще бъдат обявени конкурси, уточни той, тъй като недокомплектът в някои районни управления е близо 30 %. Дано се явят качествени кандидати, пожела си новият шеф и уточни, че основният проблем е човешкият ресурс, защото все по-малко хора искат да работят в системата. Той посочи, че не подкрепя предложените промени в закона, с които се предвижда да отпаднат редица социални придобивки за служителите, и декларира, че няма да накаже протестиращите ловешки полицаи. Както ЛП вече писа, старши комисар Иван Пепелджийски бе назначен на директорския пост в Ловеч на 27 октомври. Професионалното му развитие преминава през Първо РУП - София, "Криминална полиция" при СДВР, началник-сектор "Оперативен анализ", Седмо и Шесто РУП в столицата. Учил и във Висшето полицейско училище във Франция. Женен, с едно дете. Лицето на полицията трябва да се изчисти и тя трябва да бъде обърната към гражданите, заяви старши комисар Пепелджийски, като уточни, че именно заради това са премахнати неправилно паркираните автомобили пред районното управление - за да напомня на всички останали, в т. ч. и държавни служители, и магистрати, че законите трябва да се спазват от всички.
Повече...
Първата съветничка става губернаторка на Ловеч Print E-mail
Ирина Митева Икономистката от ГЕРБ Ирина Митева, която постави своеобразен рекорд със своите 631 преференции за общински съветник, става областен управител на Ловеч, научи ЛП от отлично осведомен източник. В предишния мандат на местния парламент Митева бе водач на групата съветници и председател на бюджетната комисия. От партията я предлагаха и за председател на общинския съвет, след като Корнелия Маринова стана депутат. Според същия източник сегашният зам.-областен управител Георги Терзийски остава на поста си. Решението на Министерския съвет за назначението на Ирина Митева излезе в петък, нейното встъпване в длъжност се очаква най-късно във вторник или в сряда. Нейното място в местния парламент ще заеме специалистът по стопанска логистика Георги Карамишев.
И друг съветник се очаква да напусне листата на ГЕРБ в Ловеч. Източници от ръководството на партията спрягат електроинженера Ивелина Радевска за зам.-кмет на общината. Иначе заместниците на градоначалничката Корнелия Маринова по всяка вероятност ще останат трима, както е и в сегашната структура на администрацията, но това не е окончателно решено. Почти сигурно е обаче, че едно място ще бъде предложено на човек от Реформаторския блок. Спряга се и името на Радка Игнева, която е главен финансов инспектор в Агенция "Държавна финансова инспекция", а преди това е работила като финансов контрольор в администрацията на Минчо Казанджиев.
Повече...
spacer
Click for Lovetch, Bulgaria Forecast
Who's Online
Има 17 гости онлайн

 
spacer