spacer
spacer search

Ловеч Прес
Новините от Ловеч и региона * Много за всичко, всичко за важното

Search
spacer
Последни новини
header
СЪДЪРЖАНИЕ
Начало
Актуално
Общество
Мнения
Разследване
Измерения
Спорт
Литекс
Връзки
Редакция
Търсене
Парламентарни избори 2017

Начало
Here are the Archived entries for 08 2015


Кметът на Тетевен и заместникът му отиват на съд Print E-mail
През миналото лято Милев твърдеще, че е невинен Окръжна прокуратура-Ловеч внесе обвинителен акт в Окръжен съд – Ловеч по започналото през месец март 2014 г. досъдебно производство срещу Милен Милев – кмет на община Тетевен, и Детелин Пърлев – зам.-кмет на Тетевен. В хода на разследването обвинението срещу двамата беше разширено – освен за престъпления по служба, Милев е обвинен и за длъжностно присвояване, а срещу Пърлев са повдигнати обвинения и за документни престъпления. Под наказателна отговорност бяха привлечени още две лица.
Милен Милев е обвинен в две престъпления - длъжностно присвояване и в престъпление по служба. В качеството си на длъжностно лице - председател на Управителния съвет на Общинска фондация „Тома Васильов“ - и при условията на продължавано престъпление (в периода 15.04.2009 г. – 29.12.2009 г.) е присвоил чужди пари, собственост на Общинска фондация Тома Васильов“- Тетевен, поверени му в това качество да ги пази и управлява. Присвоените средства са в големи размери и са върнати до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд - престъпление по чл. 205, ал.1, т.3, във вр. с чл. 202, ал.2, т. 1, във вр. с чл. 26, ал.1. По второто обвинение Милев ще отговаря за престъпление по служба по чл.282, ал.2, пр.1 и 2 във вр. с ал.1, пр.2 от НК – за това, че в качеството си на длъжностно лице – кмет на община Тететвен- не е изпълнил служебните си задължения, като е нарушил разпоредби на Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА) и Закона за обществените поръчки (ЗОП) с цел да набави имотна облага за фирма „Ярис“ ЕООД –Ловеч. От деянието са настъпили значителни вредни последици за община Тетевен в размер на близо 370 000 лева.
Повече...
Регенкампф повежда „Литекс” Print E-mail
Уникална снимка. Бъдещият треньор на Литекс като тогавашен оранжев футболист Лауренциу Регенкампф е новият треньор на Литекс, твърдят български и румънски медии. Според информацията румънският специалист вече е постигнал споразумение с ръководството на българския клуб. Бившият футболист на „оранжевите“ трябва да бъде представен официално в петък. Румънецът ще наследи Люпко Петрович, който се раздели с Литекс. Лауренциу Регенкампф Лауренциу Регенкампф изгледа двата домакински мача на Литекс срещу Лудогорец и Монтана от трибуните на градския стадион в Ловеч. По всичко изглежда, че дебютът на 39-годишния специалист начело на Литекс ще бъде при гостуването на Локомотив Пловдив от четвъртия кръг на А група. Регенкампф е имал оферти и от други отбори, но е предпочел да приеме предложението на Литекс. Той за последнo бе треньор на отбор от Саудитска Арабия – Ал Хилал.
Повече...
spacer
Click for Lovetch, Bulgaria Forecast
Who's Online
Има 20 гости онлайн

 
spacer